Главная » Наші проекти » Київгума
Київгума
Виробництво
Виробництво
Ціль проекту
  • Автоматизація роботи резино-змішувального комплексу. Даний комплекс складається з змішувача, датчиків температури, тиску, заслінок і вагового конвеєра. Призначення комплексу приготування гумової суміші заданих параметрів за попередньо складеним рецептом.

 

  • Про компанію Київгума: Лідер на ринку України по виробництву виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону. Підприємство повного циклу, що дозволяє надавати послуги виробництва виробів, починаючи від розробки суміші і проектування оснащення до їх виготовлення.
Опис продукта

Схема роботи до автоматизації

  • Є певні рецепти, за якими готується гума для певних потреб. У кожному з них вказується склад, температура змішуючи, показник тиску і час, протягом якого він буде готуватися. Змішувач змішував компоненти, які необхідні, потім відкривав нижню заслінку – розвантажував їх і охолоджувався.
  • Були проблеми: співробітникові видавався папірець-рецепт, на якому було написано, що і скільки треба завантажити в змішувач, він вручну зважував  і засікав час змішування. Характеристики продукції іноді істотно відрізнялися від очікуваних.

Схема роботи після впровадженої автоматизації

  1. Був поставлений ваговий конвейер- це стрічка, на яку завантажуються матеріали, він показує вага матеріалів, потім, при натисканні кнопки, відкривалася верхня заслінка змішувача і в неї завантажувалися ці компоненти і починається змішування.
  2. На базі 1С:Підприємство розроблено автоматізацію всієї системи. У неї задається рецепт, в якому вказується: 2.1. порядок завантажень (1,2,3,4 ..) і компоненти в потрібному вазі; 2.2. температура змішування або період змішування; 2.3. тиск;
  3. По закінченню зазначеного часу змішування або заданої температури, змішувач зупиняється, відкриває нижню заслінку, отриманий матеріал вивантажується. У цьому ж рецепті вказується час охолодження змішувача, точність зважування матеріалу тощо. І вся поточна інформація висвічується на екрані, показується який рецепт зараз готується, яка завантаження працює, скільки часу залишилося до закінчення змішування, показує поточну температуру в змішувачі і тиск. Якщо температура перевищує граничну, який тиск нижче необхідного, система зупиняє роботу, відкриває заслінки і система обробляє аварійну ситуацію.

  4. Крім цього система дозволяє автоматично зважувати матеріали-конвеєр подаватися не буде до тих поки не покаже вагу, який заданий в рецепті.

  5. Паралельно з тим, як змішується перший рецепт, йде підготовка до другого завантаження, щоб не втрачати час. Система зазначає, що треба покласти на конвеєр, його порядок і вага, потім очікування завантаження, поки не закінчився перший змішування.

  6. По закінченню всіх циклів змішування, відкриється нижня заслінка, вивантажиться готовий матеріал, відкриваються все заслінки (нижня і верхня) і змішувач буде крутити в холосту для охолодження до потрібної температури.

Що отримав замовник?

  •  Після установки даної системи, істотно підвищився показник якості виробленого матеріалу.
  • Досягла рівномірність роботи – поки не відпрацюється певну кількість циклів, співробітник не може покинути робоче місце. Якщо була ручна зупинка, система відразу просигналізує про це, із зазначенням часу зупинки, на якому посту, ПІБ відповідальної.
  • У планах у замовника встановити 4 подібних змішувача і зробити систему управління у 1 технолога, який контролюватиме повністю всю роботу. Співробітники будуть тільки класти компоненти на конвеєр.
Отримані результати
1

ДО ВПРОВАДЖЕННЯ РУЧНАЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗМІШУВАЧА ПО ІНСТРУКЦІЇ. ВЕЛИКЕ ВПЛИВ ЛЮДСЬКОГО ФАКТОРА

2

ПІСЛЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ВСЯ СИСТЕМА мала автоматизувати НА БАЗІ 1С: Підприємство

3

В РЕЗУЛЬТАТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ВІДСОТОК Відхилення ВІД ОТРИМАНОГО МАТЕРІАЛУ ВІД ЕТАЛОНУ СТАВ СКЛАДАТИ ДО 1% ЗАМІСТЬ 40%